Poradna

Dotazy a odpovědi

Máte nějaký dotaz na plastického chirurga MUDr. Patrika Richtra? Je Vám něco nejasného? Velmi rádi Vám odpovíme v naší on-line poradně!

Vložený dotaz se v poradně zobrazí až jeho zodpovězení.

Zodpovězené dotazy

Převislá horní víčka

Dobrý den pane doktore,
ráda bych se Vás zeptala co mohu udělat, abych se zbavila převislých horních očních víček. Vadí mi to nejen esteticky, ale už se začínám cítit během dne velmi unavená, večer se mi chce brzo spát, občas mi i bolí hlava. Děkuji za Vaši odpověď.
Jana Morávková

Dobrý den paní Morávková. Všechny Vámi popsané příznaky jsou skutečně přidružené k převislým očním víčkům. Prakticky jedinou možností jak se všech těchto nepříjemných pocitů zbavit, je nadbytky (nejen kožní, ale i tukové) odstranit chirurgicky. Jedná se o zákrok ambulantní, prakticky nebolestivý. Pacienti je obecně velmi dobře snášejí a navíc…obličej se po operaci skutečně „omladí“. Pokud Vám převislá víčka opravdu vadí, neváhejte se na mě obrátit.
MUDr. Patrik Richtr

Zvětšení prsou před kojením

Dobrý den, pane doktore. Ráda bych se zeptala na Váš názor na zvětšení prsou silikonovými implantáty u žen, které teprve v budoucnosti plánují děti a rády by kojily. Nemohou implantáty nějakým zpusobem dělat při kojení potíže? Není lepší s tímto zákrokem tedy vyčkat na pozdější dobu, když už nebudu plánovat další děti? Děkuji moc za Vaši odpověď. Markéta Kučerová

Dobrý den paní Kučerová. Zvětšení prsou silikonovými implantáty je možné prakticky v jakémkoliv věku. Implantáty se vkládají buď pod sval (u štíhlých žen bez vlastní mléčné žlázy), nebo pod žlázu. Tedy mléčná žláza není dotknuta a vlastní kojení není ohroženo. Je však nutno počítat s tím, že po ukončení kojení dojde k určitému „vychudnutí“ žlázového tělesa prsů a tedy tvar původně upravených prsů se změní. Často je pak nutná následná korekce (samozřejmě pokud si to klientka přeje) buď většími implantáty, nebo modelací stávajících prsou.
MUDr. Patrik Richtr

Zmenšení malých stydkých pysků - labioplastika

Dobrý večer pane doktore, ráda bych se Vás zeptala na možnost zmenšení malých stydkých pysků. O jaký zákrok se jedná, co to vše obnáší? Vadí mi to jak esteticky, tak např. při hygieně, či jízdě na kole. Děkuji za Vaši reakci.
Lucie Reithmaierová

Dobrý den paní Reithmaierová, čím dále tím více žen se ptá na stejný problém jako Vy. Věřím, že potíže, které popisujete, musejí být skutečně nepříjemné. Přitom pomoc je relativně jednoduchá. Tzv. labioplastiku, tedy zmenšení malých stydkých pysků provádíme v místním umrtveni (při velkém strachu klientky ještě s podporou dalších léků), zákrok trvá cca 40 minut a druhý den pacientku prouštíme domů. Věřím, že se zákroku ženy mohou obávat, ale zároveň dodávám, že jsou vždy samy překvapeny jak „snadné“ to nakonec bylo.
MUDr. Patrik Richtr

Zvětšení prsou silikonovými implantáty - augmentace

Dobrý den pane doktore, již třináct let mám plastiku prsou (zvětšení ), chodím jednou za rok na kontrolu a sono, zatím je vše v pořádku. Ráda bych se zeptala, zda na kontroly stávajících inplantátů stačí chodit 1× ročně a co vše obnáší případná výměna silikonů. Předem děkuji za Vaši odpověď.
Elena Hajnová

Dobrý den paní Hajnová, dle mého názoru, pokud Vám implantáty nečiní nějaké potíže a při sonografii není prokázáno jejich prasknutí, není důvod je měnit. Samozřejmě je skutečně nutné chodit na pravidelné mamologické kontroly. Jednou za rok je dostatečné. Důležité je však vždy při této kontrole provést sonografii prsou a zhodnotit stav prsní tkáně i stav silikonových implantátů. Pokud by byla jakákoliv pochybnost o celistvosti implantátů, nebo pokud by byla výrazná tzv. kapsulace (prostorová jizva kolem implantátu, která může implantát a poté i samotný prs deformovat), pak bych doporučoval co nejdříve implantáty odstranit, respektive vyměnit. Zvláště pak po aféře s PIP implantáty. Každá klientka by měla vědět jaký typ implantátu má zaveden a od jaké firmy. K tomu slouží tzv. pas, který dostává od lékaře po zákroku a měla by jej nosit stále při sobě. Někdy dalším důvodem k výměně silikonových implantátů je přání klientky prsa ještě zvětšit. Situace je v tomto případě o něco jednodušší než u první operace, protože kůže a i ostatní okolní tkáně jsou již povolené.
MUDr. Patrik Richtr

Face lift?

Dobrý den, je možné chirurgicky odstranit povolující se kůži po stranách brady, tj. cca 4 cm od středu brady směrem k uchu? Děkuji. Kateřina Simandlová

Dobrý den paní Šimandlová, stav, který popisujete souvisí nejspíše s tzv. ptózou, čili poklesem, obličeje. Tento se řeší chirurgickou úpravou tkání uložených pod kůží tváří a krku – tzv. face-lifting. Abych však mohl přesně diagnostikovat Váš problém, resp. přání, bylo by vhodné domluvit si schůzku, konzultaci a zde se na případném zákroku domluvit. Hezký den

MUDr. Patrik Richtr

« 1 »

  Výsledky 1 - 5 z 5

Aktuality & akce

VÍCE AKTUALIT

Certifikáty

Titulek
Titulek
Titulek
Titulek
Titulek
Titulek
Titulek
Titulek

MUDr. Patrik Richtr, Ph.D.

Životopis MUDr. Patrik Richtr, Ph.D.

Tvorba webových stránek: Creative Vision s.r.o.
Redakční systém 4site CMS